Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про прийдешні нововведення. Він повідомив, що уряд готує нову формулу розмитнення автомобілів на єврономерах.

Владислав Криклій розповів, що в уряді готується новий законопроект щодо розмитнення "евроблях". Міністр пообіцяв, що в документі будуть враховані вимоги автовласників, але не зазначив конкретних обсягів.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вказав, які норми чинного законодавства можуть переглянути:

"По-перше, пропозиція" АвтоЕвроСіли "- скасувати коефіцієнт віку, який зараз впливає на вартість розмитнення старих авто. У-друге, дати можливість ввозити ретроавто, тому що чинне законодавство не дозволяє цього робити. По-третє, переглянути вимоги по екостандартам, так як на сьогоднішній день через обмеження по (стандарту) "Євро 5", вантажні теж авто не можуть заїжджати ", - зазначає міністр. Владислав Криклій

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

З метою заохочення українців купувати нові машини, в Кабміні пропонують повернути утилізаційний збір, який скасували в 2014 році, і навіть обов'язковий техогляд. Нові правила чиновники обіцяють надати до кінця жовтня-2019. Після чого законопроект буде внесений на розгляд Верховної Ради.

В Україні готують нову формулу розмитнення євроблях

В свою чергу, власники авто на єврономерах вимагають, щоб розмитнення стало дешевшим та обіцяють чергові страйки.

Наприклад, Олександр Чернявський з руху "АвтоЄвроСила" свій 17-річний Volkswagen придбав закордоном за 1200 євро і через високі податки до сих пір не розмитнив.

"Порахували: приблизно 2600 євро тільки акцизу, тобто, вартість розмитнення авто склала більше 300% його власної вартості - більше 3 тисяч євро. В пільговий період це було понад 2 тисячі євро" - каже Чернявський. Олександр Чернявський

Варто зауважити, що за даними Державної фіскальної служби, зі знижкою 50% було розмитнено 220 тисяч автомобілів. Після завершення пільгового періоду – ще більше сотні тисяч. У фіскальній службі вважають, що це лише половина від усіх завезених в Україну "євроблях". Та автоексперти запевняють, що таких машин в Україні значно більше.

Нагадаємо, раніше Кабмін виніс останнє рішення по "євробляхерам"

Як повідомляв портал "Знай.ua", названо найпопулярніші вживані авто, які купували українці

Також "Знай.ua" писав, що євробляхи заполонили авторинок України