Асоціація "Виробники тютюнових виробів" підтримала закон №1049, яким вносяться зміни в чинне законодавство в частині оподаткування тютюнових виробів.

Закон покликаний обмежити ціни, за якими виробники можуть реалізовувати тютюнову продукцію оптовим компаніям і за якими оптовики повинні продавати її роздрібним продавцям - 80% і 87% від встановленої максимальної роздрібної ціни відповідно. Порушення цих обмежень карається штрафами: до 200 тис. грн, або 100% вартості проданої продукції.

Метою цього закону є захист економічної конкуренції та створення єдиних правил гри для національних і міжнародних компаній. Саме з цієї причини дані зміни будуть стосуватися всіх виробників і торговців тютюном, а також всіх тютюнових виробів, включаючи новомодні IQOS, Glo та інші пристроями так званої технології електричного нагріву тютюну.

Асоціація закликає народних депутатів підтримати законопроект №1210-1, який зможе врегулювати оподаткування електронних сигарет, зокрема IQOS і Glo, адже сьогодні розмір акцизного податку з однієї пачки так званих стіків для IQOS в 5 разів менше акцизу з однієї пачки традиційних сигарет з фільтром при їх однаковій кількості (20 шт.) та практично однаковою середньої роздрібної вартості - близько 40 грн за пачку.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, у Моз оголосили війну електронних сигарет.

Як повідомляв Знай. ua, серед вейперов "кочує" справжня епідемія, ціла країна під ударом.

Також Знай. ua писав, що прем'єр заборонив громадянам курити на балконі.