Українцям варто приготуватися до підвищення тарифів на комунальні послуги, адже найближчим часом очікується подорожчання як мінімум на 15-20%.

Так, наприклад, у Київській області тариф на тепло збираються підняти майже у два рази, що зробить столичних жителів лідерами за цінами на комуналку. Міністр фінансів Оксана Маркарова нещодавно відзначила, що уряд не має наміру знижувати ціни у платіжках.

Поки що у більшості регіонів не опубліковані нові тарифи, але вже можна зрозуміти, до чого готуватися. Так, згідно з середньозваженими тарифами Держенергоефективності, у Вінницькій області доведеться заплатити 1154 гривень замість 1410 гривень, у Волинській - замість 1249 гривень - близько 1530 гривень, у Рівненській - замість 1341 гривні - 1634 гривень, у Києві - замість 1110 гривень - 1154 гривні і т. д.

комуналка
комуналка

Для жителів Київської області тариф діє 2150 гривень за гігакалорію, тобто власнику стандартної "двушки" доведеться заплатити на 500 гривень більше.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У Львові, за прогнозами, тариф може зрости на 14,5 - 42,4%. Тобто жителям культурної столиці доведеться віддати від 11508 до 1876,86 гривень, при нинішній ціні 1318,08 гривень за гігакалорію.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні запущена система монетизації субсидій. Пільги тепер можна отримати у вигляді готівки або ж отримати на рахунок Ощадбанку.

Комуналка
Комуналка

Українці, які раніше отримували субсидії, тепер будуть отримувати їх автоматично.

Для кожного одержувача субсидій в Ощадбанку створений рахунок. На нього буде надходити субсидія і банк може автоматично перераховувати її на оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, іноземець спровокував на кордоні України міжнародний скандал.
Раніше Знай.ua повідомляв, у Мінсоцполітики розповіли про соціальні сервіси у містах.
Також Знай.ua писав, євробляхерам змінять правила розмитнення.