Населені пункти, які потраплять в демілітаризовану зону, будуть обговорювати в Мінську і в нормандському форматі.

В рамках розведення військ бойовики Путіна повинні будуть вийти з Ясинуватої, частини Донецька і Сокільників. Про це заявив заступник командувача штабу операції об'єднаних сил Богдан Бондар в ефірі Радіо Свобода.

При цьому інформацію про те, що в зону демілітаризації можуть потрапити знаходяться під контролем ВСУ Широкіно, Піски, Гранітне та інші населені пункти, Бондар назвав "можливо, одним з варіантів, які розглядаються". Всі ці питання, за його словами, будуть обговорюватися "у тристоронньому" і нормандському форматі.

Заступник командира штабу ООС зазначив, що поки що нові ділянки розведення військ не обговорювалися, а в Золотому та Петровському розведення не відбувається через обстріли бойовиків.

Розведення військ в Золотом і Петровському президент Володимир Зеленський анонсував 1 жовтня. Для його проведення на ділянці фронту протягом семи діб повинна зберігатися тиша.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

жителі Донбасу
жителі Донбасу

6 жовтня повідомили, що після розведення сил в Золотому залишаться українські правоохоронці. Однак 7 жовтня через обстріли з боку бойовиків розведення військ в Золотом і Петровському було відкладено.

Також вчора, 8 жовтня, НЗФ РФ здійснили 2 обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї ділянки розведення №2 (Золоте 4).

бойовики
бойовики

Українська сторона СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ зафіксувати факти грубих порушень встановленого режиму "Тиша" з боку незаконних збройних формувань, а також наполягає здійснити вплив на НЗФ РФ з метою збереження досягнутого перемир’я.

Як повідомляв Знай.uа Трамп знайшов "крайнього" у телефонній розмові із Зеленським: "Я навіть не хотів дзвонити".