Другий за величиною мобільний оператор в Україні -Vodafone - може виявитись поглинутим компанією з Азербайджану. В АМКУ вже отримали документи.

До Антимонопольного комітету України надійшла заявка від Азербайджанського телеком-оператора Bakcell на концентрацію ПрАТ "ВФ Україна" ( "Vodafone Україна"). Про це повідомила держуповноважена АМКУ Марія Процишен.

У компанії Vodafone цю інформацію наразі ніяк не коментують. А в АМКУ повідомли, що дата розгляду документів Bakcell буде відома найближчим часом - після того, як голова комітету визначить уповноваженого по даній заявці.

До слова, раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що "Vodafone Україна" планує купити інша азербайджанська компанія. Йшлося про телеком-оператора Azercell, однак ця інформація не підтвердилася.

Азербайджанська компанія Bakcell заснована в 1994 році, вона є оператором мобільного зв'язку та провідним провайдером мобільного інтернету в Азербайджані, працює в стандартах GSM, UMTS і LTE.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мережа Bakcell налічує понад 7,5 тисяч базових станцій і охоплює 93% території (виключаючи окуповані території) і 99% населення Азербайджану. Bakcell обслуговує більше 3 млн абонентів.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні таі є частиною групи МТС. Компанія входить до групи МТС через дві проміжних юрособи - люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V., в якій мажоритарним акціонером є російський бізнесмен Володимир Євтушенков.

Нагадаємо, три головних мобільні оператори України Vodafone, Київстар і lifecell вийшли на стежку тарифної війни, та вдвічі підняли ціни.

Як повідомляв портал Знай.ua, Vodafone нахабно впихає українцям рекламу замість якісних послуг

Також Знай.ua писав, яким інтернет-провайдерам віддають перевагу українці.