Торгові націнки на продукцію найбільшого в Україні виробника сигарет різко злетіли.

Цю інформацію повідомили в спільній заяві компаній Філіп Морріс, ВАТ, JTI і Imperial Tobacco, повідомляють Подробиці.

Все через законопроект №1049. Українські власті встановили торговельну націнку на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни.

Подорожчання сигарет в Україні
Подорожчання сигарет в Україні
Подорожчання сигарет в Україні

У заяві компанії йдеться, що нововведення спровокує подорожчання сигарет на території країни на 40%, через це тіньовий ринок збільшиться на 20%, а державний бюджет втратить 7 млрд. гривень, так як податки і акцизи перестануть платити.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Деякі експерти прогнозують навіть закриття в Україні тютюнових фабрик, що може послужити причиною втрати більше 50 000 робочих місць.

Подорожчання сигарет в Україні
Подорожчання сигарет в Україні
Подорожчання сигарет в Україні

Нагадаємо, що у Харкові відбулася подія, яка в значній мірі вплине на економіку міста, так і на кількість робочих місць. Так, компанія Філіп Морріс заявила про готовність повністю припинити виробництво в Україні і закрити Харківську тютюнову фабрику.

Як наголошується, причиною цього є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049 з корупційними схемами, який передбачає закриття тютюнових фабрик на території країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні продовжили період відстрочки штрафів за "євробляхи".

Також портал Знай.uа писав, що в Україні планують надати євробляхерам більш дешеву розмитнення.