В Україні виростуть тарифи на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема, значно більше доведеться заплатити за воду. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) традиційно переглянула тарифи на початку опалювального сезону.

У вересні вийшла постанова НКРЕКП, яка затверджує підвищення ціни на воду.

Так, тарифи "Житомирводоканалу" виросли на 4%: вода – з 7,27 до 7,85 грн за кубометр, водовідведення – з 8,19 до 8,64 грн (тут і далі цифри наведені без урахування ПДВ). Тарифи "Вінницяоблводоканал" підвищені на 7%: за холодну воду – з 8,05 до 8,6 грн і за водовідведення – з 4,89 до 5,22 грн кубометр. А тариф "Дніпроводоканалу" на воду піднявся відразу на 21% (з 7,56 до 9,17 грн), а на водовідведення – аж на 25% (з 4,98 до 6,21 грн за кубометр).

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Точної суми, на скільки буде збільшено ціну за воду в Україні, неможливо сказати, оскільки в кожній області сума буде коливатися. У деяких регіонах тарифи ще не змінили, але компанії, які надають комунальні послуги, попередили про подальше підняття тарифів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

тариф на воду
тариф на воду

Наприклад, "Київводоканал" анонсував, що тариф на воду для побутових споживачів підвищиться з 9,01 до 9,62 грн, на водовідведення – з 7,97 до 8,51 грн за кубометр. Таким чином, подорожчання складе приблизно 7%.

Нагадаємо, пільги та субсидії в Україні: як впливають соціальні виплати на ціни і комунальні тарифи.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські підлітки масово приохотилися до алкоголю і наркотиків: лякаюча статистика.

Також портал Знай.uа писав, що українським пенсіонерам подарували унікальний додаток: як отримати виплати не виходячи з дому.