Попри багаторічні зусилля держави підняти рівень життя незахищених верств населення, величезна кількість людей продовжує жити за межею бідності, ледве зводячи кінці з кінцями. В той же час зростають ціни на продукти і тарифи на житлово-комунальні послуги.

Експерти прокоментували найбільш резонансні рішення влади та сформулювали рекомендації для поліпшення ситуації. Загалом, опираючись на слова експертів, можна дійти до декількох висновків.

Експерти пояснили детально про пільги та субсидії

Кризові явища в Україні спричинили скорочення сум виплат та кількості субсидіантів, яким супроводжується монетизація соціальних гарантій. В той же час зростання доходів населення, якщо й відбувається, то дуже повільними темпами. В результаті в реальному житті економічного зростання не спостерігається, а навантаження на бюджет не зменшується.

Саме з цієї причини держава й намагається зменшити соціальні витрати. Та в процесі трапляється так, що виплати потрапляють у не зовсім потребуючі руки, а радше людям, які не такі вже й бідні. Причиною таких ситуацій називають те, що в тіні перебуває значна частина економіки України, а також доходів окремих громадян.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерти пояснили детально про пільги та субсидії

Експерти вважають, що зосередженість української влади саме на компенсації за послуги ЖКГ є спонуканням за всяку ціну оплатити саме їх, а не забезпечити сім'ю найнеобхіднішим: їжею, одягом, ліками.

Зі слів експертів, складається враження, що величезні виплати з держбюджету йдуть на задоволення запитів зовнішніх кредиторів, які регулярно наполягають на підвищенні цін на ЖКГ. В цій ситуації напрошується висновок, що в Україні існує потреба в більш адресній та більш універсальній системі соціального захисту, - пише видання "Вести".

Нагадаємо, раніше попередили, що тисячі українців можуть залишитися без пенсій через помилку 90-х років

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні підвищать виплати малозабезпеченим

Також "Знай.ua" писав, що комунальні тарифи сильно зростуть