Незабаром в Україні змінять систему соціальних виплат. Нова програма Кабінету міністрів передбачає низку реформ у результаті яких люди з інвалідністю, малозабезпечені сім'ї та інші незахищені верстви населення через 5 років отримають необхідний дохід, робочі місця і можливість навчатися безкоштовно.

Чиновники запропонували такі зміни:

Надати інвалідам ваучери на освіту і роботу.

"Людина з інвалідністю, яка може і хоче працювати, повинен мати для цього всі можливості… Наявність інвалідності не повинно бути причиною бідності та ізоляції від суспільства", - йдеться у програмі Кабміну.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За задумом чиновників, через 5 років 40% українців з обмеженими можливостями матимуть роботу із заробітком не нижче середнього. Також цієї категорії населення буде надаватися допомога у відкритті власного бізнесу.

Забезпечити пенсіонерам виплати не нижче прожиткового мінімуму.

За умовами програми, якщо пенсіонер захоче отримувати більше прожиткового мінімуму, то про це він повинен подбати сам за допомогою накопичувальної системи. Проте уряд хоче суттєво розширити мережу установ, які надають соціальні послуги для літніх людей, і підвищити якість послуг до міжнародних стандартів.

Малозабезпечені сім'ї зможуть претендувати на великі суми соціальних виплат.

Працездатним членам малозабезпечених сімей, згідно з програмою, будуть допомагати з працевлаштуванням на високооплачувані роботи, а непрацездатні - зможуть отримувати допомогу. Разом це повинно дозволити їм подолати межу бідності.

"Сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема з-за низьких доходів, отримають своєчасну та фахову допомогу, включаючи фінансову, яка спрямована на швидкий вихід з кризи та подолання складних життєвих обставин", - зазначено у програмі Кабміну.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2019: українці заплатять за тепло навіть не маючи батарей.

Як повідомляв Знай.uа, оформити субсидії стало простіше: як подати документи "у два кліка".

Також Знай.uа писав, що зміниться для українців у жовтні: субсидії, податки, скасування дрібних грошей та інше.