На тимчасово окупованій території Донбасу було заплановано відведення військ, яке не вдалося зробити. Бойовики продовжують зривати відведення військ в районі Золотого. Однак спостерігачі ОБСЄ зафіксували в районі населеного пункту поліцейських і військовослужбовців української армії. Також туди під'їхали й добровольці.

Про це йдеться у звіті моніторингової місії ОБСЄ.

Близько двадцяти поліцейських помітили у середу, 9 жовтня, перед будівлею цивільно-військової адміністрації в Золотому-1. Також були помічені чотири цивільні машини і фургон, в кожній з яких були, щонайменше, чотири особи, одягнені у військову форму без розпізнавальних знаків. Вони їхали з великою швидкістю в напрямку до пункту пропуску ЗСУ до району розведення сил біля Золотого.

жителі Донбасу
жителі Донбасу

Спостерігачі ОБСЄ також зафіксували близько 80 беззбройних осіб, включаючи близько 25 осіб у військовій формі і з українськими прапорами й транспарантом "Ми залишимося в Золотому". Вочевидь, це ветерани АТО та ООС, які виступають проти розведення сил на Донбасі у Золотому.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Донбас
Донбас

За даними моніторингової місії, поблизу пункту пропуску були близько 30 озброєних співробітників поліції, близько 30 нацгвардійців, близько 100 бійців ЗСУ, дві одиниці бронетехніки, 15 військових вантажівок.

Нагадаємо, що російська сторона звинуватила Україну у зриві розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петровське.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський пояснив, що буде з Донбасом у разі "плану Б": "Ми повинні забезпечити ...".