Концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні представила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Ініціатива передбачає "відв'язування" понад 150 видів соціальних виплат та фінансових показників від прожиткового мінімуму. При цьому пенсії та допомогу малозабезпеченим сім'ям залишаться єдиними видами виплат, які будуть прив'язані до прожиткового мінімуму. Розмір усіх інших виплат пропонуємо встановити в абсолютних цифрах і переглядати їх кожен рік під час затвердження Державного бюджету", - заявила міністр.

Соколовська пояснила, що така реформа не призведе до зменшення розміру виплат соціальних допомог. Для деяких категорій населення розмір виплат навіть збільшиться.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"В той же час, це дозволить нам реально допомогти сім'ям, щоб вони жили не нижче рівня бідності. Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям стане ефективніше. Для сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, розміри виплат будуть збільшуватися", - розповідає міністр.

У той же час перший заступник голови Комітету Михайло Цимбалюк назвав пропозицію "революційним" і такою, що дійсно може змінити життя людей на краще.

На засіданні сторони домовилися про проведення громадських слухань у комітеті на цю тему для формалізації пропозиції та оформлення її в відповідний законопроект.

Нагадаємо, у Зеленського вирішили навчити українців виховувати дітей і будувати сім'ї в новому стилі.

Як повідомляв Знай. ua, українцям скасують трудові книжки.

Також Знай. ua писав, що у Мінсоцполітики розповіли про соціальних мережах в містах.