Українцям пропонують відмовитися від медичних довідок. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

У міністерстві впевнені, що рішення такого штибу сприятиме боротьбі з корупцією та бюрократією. Ні для кого не секрет, що багато громадян купують необхідні довідки. Найчастіше це відбувається саме тому, що ніхто не хоче годинами сидіти в черзі і бігати по кабінетах.

медики
медики

З 9 по 15 жовтня міністерство збирає пропозиції як професійного співтовариства, так і простих громадян.

"Багато медичних довідок є рудиментом старої системи охорони здоров‘я. Завдання нової команди міністерства – зробити систему за європейськими стандартами", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Пропозиції щодо скасування медичних довідок українцям пропонують залишати на офіційній Фейсбук-сторінці МОЗ або надіслати електронною поштою на адресу we@healthcentre.media.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька поставила перед представниками лікарських асоціацій та профільними фахівцями завдання підготувати документи та проекти рішень щодо скасування медичний довідок.

медичні послуги
медичні послуги

"Ми повинні відмовитися від бюрократичних документів і довідок. Особливо від тих, які обросли корупційними схемами. Ми плануємо скасувати довідки та документи, які гальмують ефективну роботу охорони здоров'я", - заявила Заряна Скалецька.

Українці у коментарях активізувались і почали обговорювати ситуацію у сфері медицини і тегати місця, де до цих пір вимагають застарілого зразка медичні довідки.

Медичні довідки родом з минулого. Тоді передбачалося, що дитина має обмежене коло спілкуваня: родина, дитячий заклад один чи декілька і все. Школи, садки, дитячі гуртки були в радіусі пішої ходи, в громадському транспорті тягтися через кілька районів чи кварталів не потрібно було, мегамаркетів із великим скупченням людей теж не було. Тоді дитячі інфекції були під контролем СЕС і всі контакти легко вираховувались. Наразі всі потоки течуть до сімейних лікарів, діти мандрують по всьому місту, по всіх розважальних комплексах, тому дійсно контакність зараз встановлювати важко та й немає кому, кір цьому яскравий приклад.

Нагадаємо, монетизація субсидій: як отримати компенсацію за комуналку готівкою в опалювальний сезон.

Як повідомляв Знай.uа українцям доведеться заплатити за пенсію, у Зеленського створили "другий рівень".

Знай.uа писав, пенсії, субсидії, допомога на дітей і багато що інше.