Зовсім скоро в Україні будуть відзначати католицьке Різдво, а потім зустрінуть Новий 2020 рік. Тому затягувати з плануванням святкових вихідних не варто. До того ж у перші дні січня українці відпочиватимуть цілих п'ять днів. Але відпрацьовувати деякі вихідні дні заздалегідь все ж доведеться. Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів.

Святковий період почнеться з 25 грудня, адже саме тоді католики відзначають Різдво. Дата є офіційним вихідним днем і не відпрацьовується. А на Новий рік українці будуть відпочивати чотири дні поспіль – з 29 грудня по 1 січня.

Якщо 29 грудня випадає на неділю, а 1 січня – це офіційний вихідний, то за понеділок і вівторок, 30 і 31 грудня відповідно, доведеться відпрацьовувати по суботах. Крім того, за 30 грудня потрібно відпрацювати 21 грудня, а за 31 грудня доведеться вийти на роботу 28 грудня.

Після новорічних гулянь відпочивати можна не тільки 4 і 5 січня, в суботу і неділю, і 7 січня на Різдво, але й 6 січня, в понеділок.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У документі вказується, що це робиться для «раціонального використання робочого часу». Відпрацьовувати за «створення сприятливих умов для святкування» українці будуть змушені в суботу, 11 січня.

Нагадаємо, куди поїхати на відпочинок в Україні: цікаві напрямки.

Як повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, скільки робочих і скільки вихідних днів у 2019 році.

Також портал Знай.uа писав, як і коли в Україні будуть відзначати Хелловін.