Відомий український письменник Сергій Жадан вважає, що українське суспільство вкрай політизоване і дозволяє маніпулювати собою та розводити по різні боки барикад.

Про політиків та про те, чому сам не пішов у політику, письменник розповів в інтерв'ю виданню theБабель.

Сергій Жалан відомий не лише в Україні, його твори читають у Європі та США, українського книги письменника перекладено на 15 мов світу.

Паралельно з письменством Жадан займається музикою та громадською діяльністю. У 2017 році він зареєстрував свій благодійний фонд, який ініціює освітні проєкти для мешканців Донбасу.

Як громадянин, Жадан веде активне суспільне життя, під час президентської кампанії він відкрито підтримував Петра Порошенка, а на парламентських виборах - партію ″Голос″. Письменнику також пропонували вступити в і політсилу Вакарчука, і в інші партії.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Та попри те, що його знають і йому довіряють мільйони українців, письменник не пов'язує своє життя з політикою, вважаючи, що це не для нього.

″Мене кликали не тільки в ″Голос″. Я не йду саме тому, що ціную цю довіру. Я повинен реально оцінювати свої сили. У політиці я не компетентний, а ставати популістом і бути ще однією головою, що просто говорить, — варіант не для мене″, - зізнався Жадан.

За словами письменника, він не хоче брати участь у брудних плітичних іграх, і вважає, що більше користі принесе, працюючи на письменницькій та освітній ниві.

″У нас страшенно політизоване суспільство — про це говорить хоча б попит на всю соціально-політичну популістську літературу, яка видається мільйонними накладами. Ми самі дозволяємо собою маніпулювати і розводити суспільство по різні боки барикад. Я не хочу в цьому брати участь. Мені вистачає роботи на своєму терені″, - каже Жадан.

Нагадаємо, Сергій Жадан зізнався, що хотів бачити Сергія Притулу спікером Верховної Ради.

Як повідомляв портал Знай.ua, Жадан зібрав болючі спогади за чотири роки війни в один проект.

Також Знай.ua писав, Жадан розповів про незагоєні рани героїв України