Неодноразово багатьом людям доводилося стикатися з такою необхідністю, як переказ грошових коштів. І зараз мова не про просте позичання сусідові ста гривень до получки, мова йде про грошові перекази для партнерів по бізнесу, родичам які знаходяться закордоном або ж просто близьким людям, яких в даний момент немає поруч з вами, але їм дуже необхідна ваша допомога у вигляді фінансового переказу. Для кожної категорії людей відповідно до їхніх потреб існують різні системи переказів, які стануть максимально вигідними для їх конкретної ситуації. Детальніше про ці системи ми і розповімо в матеріалі.

Системи грошових переказів, які активно діють в Україні

Звичайно, коли хтось починає говорити про переведення грошових коштів, то у багатьох відразу виникають думки, що можна перевести гроші з карти на карту, заплатити комісію і не думати, що потрібно кудись йти, щоб відправити гроші. І це дійсно оперативно і зручно, але є люди, які не тримають свої кошти на банківських картках або просто їх не мають, то для них є й інші альтернативні варіанти переказу коштів, які на сьогоднішній день користуються попитом і популярністю.

Грошовий переказ через Укрпошту

Так, якщо в один період часу укрпошта м'яко кажучи «загиналася» і втрачала своїх клієнтів через тривалу доставку, повільності і інші незручностей, то в останні роки вона знову повернула свою лідируючу позицію, впроваджуючи нові необхідні для користування людям примочки. Так і гроші люди охоче пересилають і відповідно приймають через Укрпошту.

На сьогоднішній день укрпошта співпрацює з поштовими операторами 30 країн. Саме в таку кількість країн людина може відправити гроші, через цю систему, але варто підкреслити, що максимальний переказ може бути на суму до 15 тис.грн. в день від одного і того ж відправника. Максимальна денна сума для отримання дорівнює 150 тисяч гривень. Якщо є така необхідність, то можна відправляти кошти адресно, конкретній людині додому і робити позначку «терміново», тобто швидкість доставки буде ще швидше.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Звичайно, для свого ж існування пошта не може робити такі послуги альтруїстичними і призначила свій відсоток комісії для здійснення такої угоди.

Так, відправнику потрібно буде заплатити від 10 грн., комісія 2% якщо відправляється сума до 2 тис.грн. Якщо відправляється понад 2тис.грн, то комісія - 1%. Якщо відправником є ​​фізична особа, і він відправляє більше 2 тис.грн., то додатково йому потрібно буде заплатити 8 грн. Якщо необхідно зробити адресний переклад, то потрібно буде заплатити 1% від суми переказу, а також 19 грн., за терміновість доведеться доплатити ще 5 грн.

Відправляючи велику або навіть незначну суму коштів, відправник повинен бути впевнений, що людина яка очікую на іншому кінці світу отримає ці кошти, тому для відправників додатковою послугою є відстеження грошового переказу. Перевірити, тобто відстежити переказ можна двома способами: через смс оповіщення, а також через поштове повідомлення. Обране сповіщення відправник отримає тоді, коли одержувач отримає надіслані йому кошти.

Швидка копійка від «Ощадбанку»

Існує грошовий переказ і від «Ощадбанку», система перекладу від цього банку має назву «Швидка Копійка». Основний плюс цієї системи, що всередині країни досить велика кількість пунктів обслуговування. Тобто прийшовши в будь-яке відділення вищевказаного банку встановлені чіткі межі часу, згідно з якими людині знадобитися всього пару хвилин, щоб переказати гроші і не відкривати банківський рахунок. Але це, мабуть, один з небагатьох плюсів відправлення коштів, через цю систему. Так повелося, що система працює досить давно, але відгуки клієнтів вельми неоднозначні. Але ймовірно, як і у всіх системах є шанувальники, а є категоричні противники.

Комісія на переказ коштів через ощадбанк становитиме 2% якщо переводиться сума грошей до 1 тис.грн. Мінімальна комісія буде 10 грн. Якщо ж сума переказу більше 1 тис.грн., то комісія буде складати 1%.

Переклад через відділення: 2% на перекази до 1000 грн (але не менше 10 грн), 1% + 10 грн для переказів понад 1000 грн.

Система переказу коштів Welsend

Ця система переказу коштів є міжнародною, але так як Україна теж знаходитися в системі переказу коштів через цю платформу, то про неї теж варто розповісти. Коли компанія тільки починала діяти, то охоплювала лише кілька міст в яких були їх пункти, зараз же по всій країні більше тисячі пунктів обслуговування, а в інших країнах таких пунктів вже 23 тисячі. Така масштабна система може собі дозволити все необхідне для надсилання та отримання коштів в 4 валютах: в гривнях, доларах США, Євро, а також в російських рублях. Немає однозначної комісії, яка б віднімалася з відправника або одержувача в усіх напрямках і валютах, відповідно розмір комісії буде залежати від способу отримання відправлених коштів. Якщо ж людей лякає слово комісія, то вони можуть стати постійним клієнтом, оформити відповідну карту і тоді це слово буде лякати менше, адже для постійних клієнтів комісія знижена.

Якщо клієнт проводить перекази по нашій країні, то комісія буде складати 0,7% від будь-якої суми, але не менше 10 грн. Якщо ж відправником є ​​клієнт у якого є карта «Постійного клієнта», то для нього комісія буде 0,35% від будь-якої суми, але повинна бути не нижче 3 грн.

На міжнародні перекази в інші країни, буде інший відсоток комісії в залежності від країни одержувача і відправника. Так, комісія в різних напрямках буде від 0,95 до 2,5%. Якщо ж інша сторона, через зарубіжжя відправляє кошти в Україну, то комісія буде варіюватися від 0,95% до 3,5%.

Міжнародна система Privat Money

Ця система переказів коштів базується на АТ КБ «ПриватБанку». Діє дуже просто і швидко. По Україні можна переводити гривню, а за кордон долари і євро. Оперативність роботи з цією системою в тому, що отримати свій переказ можна через додаток в системі Приват24, також це можна зробити за допомогою терміналів самообслуговування, які знаходяться в кожному відділенні банку, торгових центрах і навіть в не великих магазинах. Можна отримати свої кошти на карту, для цього можна зв'язатися з оператором, який детально проінструктує і розповість всі тонкощі отримання. Телефон для зв'язку з оператором 3700.

Відгуків про цю систему досить багато, і вони позитивні, що свідчить про те, що даній системі можна довіряти і варто її використовувати для отримання і передачі коштів, а також для низки інших процедур. Щоб відправити кошти по Україні, тобто в гривнях, через приват Моней то клієнту потрібно буде заплатити 0,5% від суми, мінімальна комісія буде 1 грн, якщо проводити цю операцію через банкомати самообслуговування, якщо ж проводити цю процедуру в відділенні банку, то коштувати це буде 1% від суми, але не менше 5 грн. Якщо ж кошти відправляються за кордон, то відсоток комісії буде залежати, від країни одержувача і від суми, яка відправляється йому.

Що собою являють іноземні платіжні системи

Платіжний міжнародний переказ дуже актуальний в багатьох країнах: Україні, Росії, Бельгії, Чехії, Польщі та багатьох інших країн. Детальніше хочеться розповісти про іноземні платіжні системи і про їх комісії.

Western Union: платіжна система з великим стажем

Певно, не знайдеться людини, 80-90-их років народження на слуху, у якої б не було б гадки про платіжну систему вестерн юніон. Реклама цієї платіжної системи чіпко закріпилася в головах у людей. Та й статистика дії системи теж вражає, так, наприклад, на сьогоднішній день система працює в 196 країнах по всьому світу, в Україні система діє з 1993 року. За 25 років активної роботи в Україні компанія розширилася на стільки, що по всій країні є 2 тисячі пунктів обслуговування клієнтів. Головними плюсами системи є великий рівень безпеки, а також просунута партнерська система, через яку і здійснюються фінансові перекази. Кожен переказ має свій номер і пароль в системі. Відповідно, щоб людині отримати свою виплату, вона повинена знати номер і пароль. По Україні переклад здійснюється тільки в гривнях, а ось за межі країни можна відправляти кошти і в доларах, і в євро, і в рублях.

Варто також наголосити на тому моменті, що курс валюти встановлюється самою компанією і про чинний курс повідомляється кожному клієнту перед вчиненням операції.

Валютна система має свої тарифи. Так, якщо клієнт відправляє кошти по Україні, то комісія на відправку від півтори тисячі гривень становитиме 1%. Якщо з Росії в Україну приходять кошти, то комісія буде 150 рублів на суму отримання 12 тисяч рублів. Якщо ж сума отримання більш 12-ти тисяч, то комісія буде 1,5%. Комісія на відправку коштів в інші країни буде залежати від країни одержувача.

На цю платіжну систему багато позитивних відгуків, що, безсумнівно, говорить про її популярність і затребуваність.

Платіжна система MoneyGram

Переказувати та отримувати кошти з цією системою можна в 140 країнах світу. Такої активності і широкої діяльності компанії вдалося домогтися більш, ніж за 30 років свого існування. Ця компанія була створена ще в 1988 році. Робота цієї системи не багато перегукується з дією вестерн юніон, так як для отримання коштів клієнт також повинен назвати контрольний номер переказу і надати паспорт. Система крута за своїм рівнем безпеки, а також може похвалитися великою кількістю банків-партнерів. Але варто сказати, що система має і кілька мінусів. Перший з мінусів в тому, що перекази грошових коштів по Україні через цю платформу не здійснюються. А кошти, які клієнт відправляє за межі країни можна здійснювати тільки в євро валюті. Отримувати кошти можна або в доларах, або в євро.

Відправляючи гроші в країни ближнього зарубіжжя клієнтові доведеться заплатити 2,5 долара за відправку до 100 доларів. Відправляючи кошти на суму до 10 тисяч доларів потрібно буде заплатити комісію 2,5%. Відправляючи кошти в країни далекого зарубіжжя, комісія значно збільшена і становитиме 9% на суму всього до 50 доларів. Відправляючи кошти на суму до 100 доларів, потрібно буде заплатити 11% від суми. Відправляючи гроші в Росію комісія буде від 2,5 доларів, до 2,5% від загальної суми переказу.

У Money Gram багато позитивних відгуків і тисячі вдячних клієнтів по всьому світу.

IntelExpress - відгуки клієнтів про систему

Ця грошова система прийшла до нас з Тбілісі в 2006 році, але в Україні вона діє з 2011 року. Її основний напрямок - проводити перекази коштів між фізичними особами. Юридичній особі потрібно буде шукати для цих цілей іншу платформу. Виплати можна здійснювати в доларах, євро і російських рублях.

Переклад можна отримати на банківські карти або ж готівкою. Клієнти будуть здійснювати термінові грошові перекази, при цьому їм не потрібно буде відкривати рахунки, а також вносити велику суму комісій. Проводити фінансові операції можна тільки в доларах або євро. Принцип дії також такий же, як і в системі вестерн юніон. Тарифи і комісія на проведення операцій буде по класиці залежати від країни одержувача і відправника. Відправляючи переклад в доларах потрібно буде заплатити комісію від 1% до 2,3%. Якщо ж перекладач здійснює переклад в євро, то комісія буде складати від 0,8 до 3%.

Тарифи на систему Coinstar Money Transfer

Ця система має співробітництво з багатьма банками-партнерами, що дозволяє здійснювати фінансові операції в 140 країнах по всьому світу. Комісію сплачує той, хто відправляє кошти. Відправляти можна валюту в євро і доларах.

Можна здійснити переклад з TransferGo

Вельми доступний варіант проведення коштів в Україну через трансфер гоу. Зручність і переваги системи в тому, що всі платежі можна здійснювати в системі онлайн. Разом з ПриватБанком трансфер запустив приємну послугу за допомогою, якої безкоштовно можна відправляти перекази і Європи в Україну. У зворотному порядку така послуга ще не введена. Якщо отримувати гроші з Європи протягом 4-5 днів, то ця послуга буде безкоштовною, а якщо потрібно прискорити процес і отримати гроші якомога швидше, то можна протягом півгодини отримати суму до 900евро заплативши при цьому комісію 1,99 євро. Природно, що якщо у людини немає гострої необхідності в отриманні коштів, то можна вибрати найдешевший варіант і не платити за комісію. Є й інші тарифи які будуть варіюватися від часу отримання коштів. У заявлений час кошти будуть нараховані на банківську картку ПриватБанку.

Гроші надходять одержувачу на картку ПриватБанку.

Ринок грошовий переказів має велику конкуренцію, умови тієї чи іншої системи можуть бути вигідними для переказів усередині України, але ніяк не підходять під необхідні умови фізичній або юридичній особі для здійснення фінансових операцій за межами країни. Тому кожен конкретний клієнт того чи іншого банку або просто фізична особа спершу повинні ознайомитися з усіма запропонованими умовами, а потім вже здійснювати переказ.