Мерія Києва днями опублікувала нові правила користування метрополітеном. Відтепер жебракам, агітаторам, п'яним, оголеним людям і неохайним, в підземку зайти буде зась. Також планується заборонити співати і грати на музичних інструментах в метро.

Нинішні правила забороняють користуватися метрополітеном босим людям. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Згідно із новими правилами пасажири метро повинні мати охайний зовнішній вигляд, бути в одязі, не мати неприємного запаху. Вхід у підземку заборонять оголеним пасажирам, або в нижній білизні. Тож тепер неформали і бомжі змусять пересуватись містом на своїх двох.

Як відзначається, крім занадто об'ємного багажу, вибухонебезпечних або наркотичних речовин, забороняється перевезення тварин без кліток або контейнерів, якщо це не собаки-поводирі.

замінування мосту Метро в Києві
замінування мосту Метро в Києві

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також у підземці можуть заборонити займатися агітацією, розклеювати оголошення, торгувати, грати на музичних інструментах, співати і говорити по гучномовцю, знімати на відео і робити фото без попереднього узгодження з перевізником, а також жебракувати.

Заборона може торкнутися поїздок у метро на самокатах, роликах, скейтбордах або інших спортивних засобах пересування. Велосипеди, як і раніше, можна буде перевозити тільки в чохлах. Також у вагонах метро планують заборонити вживати алкогольні чи слабоалкогольні напої, їсти морозиво або продукти, які можуть забруднити інших пасажирів.

Київський метрополітен
Київський метрополітен

Нагадаємо, ніякої спідньої білизни та взуття: нові правила користування столичним метро.

Як раніше писав Знай.ua, під Києвом пройде шоу кінних лучників

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Львові введуть е-квиток: коли запрацює і скільки коштує.