Середньостатистичні українські пенсіонери зараз отримують близько трьох тисяч гривень від держави. Цієї суми не вистачає, аби забезпечити гідне життя, тому пенсіонери шукають роботу. Однак знайти її буває вкрай складно.

Часто роботодавці відмовляють у прийомі саме через вік, аргументуючи це тим, що старші люди не зможуть справитися з технічною стороною роботи, пише Сегодня.

Знайти роботу тим, кому за 50 – справжнє випробування. Роботодавці часто побоюються, що люди передпенсійного віку не дружать з сучасними технологіями.

"Мені син каже:"Давай купимо нормальний телефон". Я кажу:"Ні, мене цей влаштовує"- розповідає пенсіонерка Любов, у якої телефон з кнопками й без сенсора.

Пошук роботи
Пошук роботи

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Три тижні тому жінка спробувала змінити роботу, але в декількох компаніях відмовили, натякаючи на вік здобувачки і її упередження з приводу сучасних методів комунікації.

А ось Тетяні в 57 пощастило. Жінка тільки сіла в крісло головного бухгалтера. Однак перед тим, як отримати роботу, чула багато відмов. При чому, деякі роботодавці відверто грубили жінці.

Експерт з кадрів Юлія Дрожжіна пояснює, що реальна вікова дискримінація в Україні при працевлаштуванні починається вже у віці 45 років: "Проблеми з працевлаштуванням бувають навіть після 45 років. Чим вони викликані? Побоюваннями роботодавців, що такі здобувачі не зможуть влитися в колектив і не зможуть освоїти нові технології і нове програмне забезпечення".

Для того, аби знайти роботу у літньому віці, варто взяти до уваги кілька нюансів. Важливо користуватися месенджерами та електронною поштою. У резюме варто вказувати те, що впевнено користуєтеся персональним комп'ютером та гаджетами. Також перевагою буде знання іноземної мови. Якщо ви тільки освоюєте нові технології, не соромтеся написати про це роботодавцю.

Нагадаємо, що українцям показали апартаменти Зайцевої в колонії: особистий кур'єр, ручна вишивка і шопінг.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві переповнений тролейбус спалахнув, як свічка: пожежу гасили всією вулицею, але безрезультатно.

Також портал Знай.uа писав, батько влаштував дітям катівню у підвалі: 9 років примушував чекати кінця світу, фото.