пей пал
пей пал

Платіжна система PayPal була створена в США ще в минулому столітті, проте загальної доступності в Україні вона не отримала і в наші дні. За кордоном саме перекази через PayPal мають статус найбільш швидких, вигідних і популярних. Десятки мільйонів людей щодня користуються системою, через яку проводять сотні мільярдів доларів. Однак, в Україні мало, хто знає про Рaypal чи Рaypalde Ukraine 2019, оскільки в нашій країні користуються успіхом вітчизняні платіжні системи, які з яких фактично є монополіями.

Однак в наші дні система поширена вже на 97 країн світу, включаючи нашу країну. Виведення грошей тепер можливе не тільки через вітчизняний банк, але і через дану міжнародну систему. Вхід до акаунту на Рaypal дозволить за лічені секунду перевести будь-яку суму грошей за вигідною ціною, вивести гроші з рахунку, перевести їх на карту в іншу країну світу і зробити інші необхідні переклади.

У цій статті ми розповімо про те, що таке платіжна система Рaypal, як вона працює, чим відрізняється від конкурентів, в чому її переваги і які недоліки вона має.

Що таке PayPal: розбираємося разом зі Znaj.ua

пей пал
пей пал

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Систему PayPal в нашій країні називають по-різному: Пайпал, Палп, Паял, Пейпал, однак під усіма цими поняттями мається на увазі система Пейпел, котра була створена більше 20 років тому і сьогодні має понад 200 мільйонів щоденних користувачів. Згідно з офіційними даними, система верифікації працює на всіх континентах світу, включаючи Антарктиду, що робить американську компанію найбільшої в своїй сфері в усьому світі.

Справжній розквіт сервісу настав у 2002 році, коли PayPal перетворився в офіційний сервіс найбільшого на той момент інтернет-магазину - eBay. З тих часів майданчик лише нарощує прибутки і змінює систему оплати в режимі онлайн.

Реєстрація в системі дозволить використовувати найбільш багатофункціональний майданчик елетронних платежів і сервісів, який оснащений надійною системою переказу грошей, а також іншими віртуальними сервісами. Використовуючи сервіс можна не тільки купити або продати, здійснювати прийом або передачу грошових коштів, але і управляти рахунком мобільного телефону або навіть відправити повідомлення особам, які заборгували вам кошти.

Що таке рахунки PayPal і як вони працюють: короткий огляд

пей пал
пей пал

Сьогодні відомі такі реєстрові рахунки, як:

  • особистий рахунок, за допомогою якого можна провести переказ між іншими особистими акаунтами представників системи і оплачувати недорогі товари і послуги;
  • преміум-рахунок: користувачі подібного аккаунта можуть оплатити або отримати гараздо більше, ніж власники звичайних і ідеальний для тих, хто переводить великі суми і займається бізнесом;
  • бізнес-рахунок: потрібен для роботи приватних компаній, яким необхідний доступ до широкого пакету послуг в цілодобовому режимі.

Відзначимо, що система PayPal в Україні все ще не працює в повному режимі. Власники гаманців не мають таких же можливостей в системі, як і їхні закордонні колеги. Україна дозволяє витрачати кошти на товари і послуги в Інтернеті, але не дозволяє знімати готівку, виводити їх на інші рахунки або приймати перекази для себе.

Особливості роботи Рaypal в Україні та інших пострадянських країнах

пей пал
пей пал

В Україні і Росії система Рaypal працює зі значними обмеженнями. Дана особливість пов'язується з нерозвиненою фінансової та економічної політикою країни, спірним законодавством і величезною часткою тіньовою економіки. У зв'язку з цим, прийом грошей через даний сервіс проходить досить рідко. У нашій країні прийнято користуватись банком Приват, його системою Приват24 або послугами його конкурента - Монобанку.

Обмеження роботи платіжної системи пов'язують з боротьбою з відмиванням коштів або їх приховуванням від влади. Користувачі сервісу з Росії та України частіше за інших скаржаться на блокування акаунтів або обмеження в роботі з ним. Також між представниками американського сервісу і керівництвом Національного банку України є значні конфлікти, які сторони не можуть вирішити вже кілька років.

Для того, щоб зняти гроші створити рахунок з будь-якої країни, необхідно вкрай уважно і вдумливо прочитати угоду і повністю дотриматися умов для користувачів. Неухильне виконання всіх вимог компанії гарантує вам уникнути проблем з аккаунтом: його блокування та інших обмежень.

Варто зазначити, що користувачі сервісу користуються відносною свободою і вільні переводити гроші і здійснювати інші дії набагато вільніше, ніж представники традиційних банків. Однак і творці Рaypal намагаються обмежувати і контролювати власних клієнтів.

Зокрема, адміністрація компанії в Україні, Росії та в деяких інших країнах любить обмежувати користування системою громадянами, які не пройшли через процедуру офіційної верифікації. Особистостям без надання документів обмежують суми переказів і отримання коштів, не дозволяють знімати гроші готівкою і деяке інше. Сьогодні Рaypal не обмежує лише операції по платежах за товари та послуги або благодійні операції.

PayPal в Україні: навіщо їм користуватися: вивчаємо плюси і мінуси

пей пал
пей пал

Сьогодні система PayPal значно поступається в швидкості, функціональності і популярності вітчизняним платіжним системам від Монобанку, Привату або Ощадбанку.

Причинами цього явища називають проблеми і невизначеністю вітчизняного законодавства. В сучасній Україні не прописані певні стандарти і процедури роботи з електронним грошима. Однак, використання системи PayPal несе безліч переваг, серед яких варто назвати наступні:

  • Високий рівень захисту фінансових коштів, який в рази перевершує сервіс банківських установ;
  • Швидка доступність коштів в будь-який час і в будь-яке місце з будь-якого пристрою (смартфона, планшета, комп'ютера);
  • Миттєві перекази в будь-яку країну світу без традиційних банківських перевірок і зволікань;
  • Високий рівень контролю користувачів з боку PayPal, що значно в рази зменшує відсоток шахраїв при здійсненні онлайн-покупок, в порівнянні з традиційними методами.

Аналоги системи PayPal в історії України

пей пал
пей пал

Система PayPal була першою в своєму роді в історії і стала прикладом для створення інших систем подібного роду в Росії і Україні. До них, зокрема варто віднести вже заборонені в нашій країні електронні системи переказу грошових коштів типу WebMoney, Ru-Pay, Portmone, PayCash.

Чим PayPal відрізняється від конкурентів: вивчаємо питання

пей пал
пей пал

Сьогодні платіжну систему PayPal багато хто вважає непотрібною в Україні. Платники всередині країни використовують додатки від вітчизняних банків, наші працівники за кордоном інші прості і вигідні системи перерахування коштів. Однак це упередження не зовсім вірно, оскільки система має ряд переваг:

  • Реєстрація в системі PayPal всіх типів аккаунтів є повністю безкоштовна. Усередині системи немає комісії за відправлення коштів на будь-які напрямки;
  • Виведення готівки з акаунтів коштуэє найменше на ринку;
  • Поповнити рахунок можна абсолютно безкоштовно;
  • Отримати кошти з інших рахунків PayPal власники «Особистих» акаунтів можуть безкоштовно, а оплата за реєстратори кабінетів класу «Преміум» і «Бізнес» акаунтів складає: при оборотах до $ 3 тис. - 2,9% + обов'язкова ставка $ 0,30, до $ 10000 -2 , 5% + $ 0,30, при обороті до $ 100 тис. -2,2% + $ 0,30, при оборотах більше $ 100 тис. - 1,9% + $ 0,30.
  • Робота з особистими акаунтами відбувається за двома тарифами зі ставками + $ 0,30 на операції всередині країни. Коміссія 3,9% + $ 0,30 накладається за платежі розміром менше $ 2.7 тис., До мінімальних 2,4% + $ 0,30 за переказ в розмірі понад $ 108 тис. Для власників кабінету класів «Преміум» і «Бізнес» встановлено комісії в розмірі від 1,9% до 2,9%, в залежності від обсягу переказу коштів;
  • Конвертація національних валют обійдеться в комісію в 2,5%.