В Україні буде працювати нововведення, де лікування ряду хвороб буде оплачувати держава. Для цього медичним закладам України буде потрібно укласти договір зі Службою здоров'я України, том лікувальні установи переводять у статус неприбуткових комунальних підприємств. Серед хвороб, лікування яких покриє держава, є інфаркт та інсульт.

Зокрема, з 1 квітня, як обіцяють у Міністерстві охорони здоров'я повинна запрацювати програма медичних гарантій. У гарантований пакет увійдуть послуги надання екстреної допомоги за такими напрямами: інфаркт, інсульт, родопоміч, неонатологія та ендоскопія. Ці види допомоги будуть гарантовано оплачуватися державою через НСЗУ в першу чергу.

Однак точного переліку цих хвороб поки немає. Ключ до отримання планової медичної допомоги - декларація з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром для дітей. Якщо у вас є декларація, це означає, що НСЗУ бачить вас в електронній системі і сплатить необхідні вам медичні послуги, які входять в програму медичних гарантій.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Щоб отримати планову медичну послугу, гарантовано оплачену НСЗУ, необхідно:

1. Мати направлення від свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра або вузькопрофільного лікаря.

2. Вибрати закладу і лікаря, які вам подобаються. НСЗУ покриє певний перелік послуг у певному медичному закладі. І оплатить цю послугу медустанові, де вона була надана.

Якщо послуга була надана неякісно, лікар вимагав гроші - потрібно подати скаргу в НСЗУ. І зробити це слід зателефонувати за номером 16-77.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують у листопаді в Україні холодну і дощову погоду.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.