Мешканці Донбасу скаржаться, що безконтрольне затоплення шахт провокувало техногенні землетруси. Люди відчувають сильні підземні поштовхи, що мають руйнівний характер.

Жителі одного з селищ поблизу Макіївки заявили про підземні поштовхи невідомого походження, які відчуваються в місті вже понад рік. Останнім часом ці явища набули масштабів лиха.

Повідомлення про землетруси в Макіївці

Від підозрілих поштовхів страждає селище Об'єднане, яке складається в основному зі старих будинків, побудованих за часів Сталіна. В результаті на цих будинках з'являються тріщини та руйнуються стіни. В одному із них нещодавно у під'їзді впала стеля, лише дивом ніхто не постраждав.

Люди розповідають, що жодні скарги не допомагають, оскільки так звана "адміністрація Макіївки" заявила, що вибухові роботи в шахтах до поштовхів не мають ніякого відношення. Причина поштовхів наразі невідома, але оскільки влада не проявляє жодної цікавості до того, що відбувається, народ озвучує свої версії, деколи досить абсурдні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Руйнування в населеному пункті Об'єднаний

Мешканці Макіївки у соцмережах припускають, що бойовики проводять випробування якоїсь секретної зброї, в тому числі сланцевого газу. Та насправді, швидше за все, мова йде про техногенні землетруси в результаті варварського затоплення шахтних виробок, яке відбувається в останні роки. Про можливість виникнення таких явищ на Донбасі періодично писали у попередні роки.

Ситуація в населеному пункті вимагає термінового втручання влади та відповідних експертів-сейсмологів, яких в ОРДЛО, швидше за все, немає. Перш за все необхідно зрозуміти причину явища та вжити заходів. Виходом із даної ситуації може стати втручання міжнародних спостерігачів, тому що під в небезпеці опинилися тисячі людей.

Так звана адміністрація Макіївки не бажає вирішувати проблему


Нагадаємо, раніше українські захисники на Донбасі виявили дещо страшніше сучасних мін

Як повідомляв портал "Знай.ua", бойовики порушили режим припинення вогню 25 разів за минулу добу

Також "Знай.ua" писав, що українські захисники ліквідували лігво донецьких паразитів