Офіцер запасу, волонтер і журналіст Мирослав Гай оприлюднив приклад 3 SMS, які отримують бійці ЗСУ не далеко від лінії розмежування на тимчасово окупованому РФ Донбасі. Про це повідомляє Obozrevatel.

"Приходить, маскуючись під Київстар", – сказав він.

За словами Мирослава, раніше його "незалежні джерела" спростовували інформацію про те, що бійці ЗСУ отримують такі повідомлення, однак пізніше вони "взяли ситуацію на моніторинг, і тепер повідомляють, що дійсно такі SMS почали приходити нашим військовослужбовцям".

"Зокрема, одна SMS, яка прийшла бійцеві, містила загрозу", – повідомляє Гай.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він показав приклади 3 повідомлень, які отримали бійці. Вони надходять нібито від компанії "Київстар". До того ж, він зазначив, що в назві українського оператора допущена помилка.

"Цікаво, що деякі журналісти написали про SMS до того, як їх дійсно почали розсилати. Тому я вже думаю про те, чи не була це спланована операція з нашого боку. Таке теж можливо", - підкреслив офіцер.

"Звичайно, наші журналісти не пов'язані з росіянами. Але ви впевнені, що це виходить від них?" - додав Гай.

"Необхідно вивчати, в якому районі перебував боєць, коли отримав SMS, де перебував ретранслятор мобільного оператора, була активність засобів радіоелектронної розвідки, які дозволяють відправляти такі SMS, імітуючи базову станцію. Є маса нюансів. Але факт є факт: SMS почали приходити", – резюмував він.

Нагадаємо, що Україну останнім часом переповнюють новини про очікуване розведенні сил на Донбасі. Багато експерти діляться думками з цього приводу, серед них є і колишній боєць АТО з позивним Arty Green. Учасник бойових дій спробував пояснити логіку тактичних дій ЗСУ на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, операція об'єднаних сил опублікувала на своїй сторінці в Facebook ранкову зведення за 24 жовтня з окупованого Донбасу.

Також портал Знай.ua писав, що "Багатонаціональна місія - Україна" (Joint Multinational Training Group Ukraine) на своїй сторінці у Facebook повідомила про тренуванні воїнів 93-ї окремої мехбригади Збройних сил України.