Донецької області під час ремонту медичних установ у зоні проведення ООС було присвоєно мільйони гривень з бюджету України, як передає прес-служба СБУ.

Організатор оборудки живе в Донецьку, як повідомляють правоохоронці. Він володіє двома фірмами в Києві. У 2017-2019 роках ці фірми виграли тендери на проведення будівельно-ремонтних робіт у 7 поліклініках в Донецькій області. Вартість всіх контрактів склала близько 75 млн гривень.

Як пише СБУ в повідомленні, не зробили приблизно третину робіт, а гроші, які виділили на них, привласнили ті, хто провернув оборудку. Поки що невідомо, скільки конкретно грошей не було витрачено на роботи, ці цифри правоохоронці продовжують з'ясовувати. Дії організаторів угоди загрожують функціонуванню лікарень в Донецькій області.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами правоохоронців, 12,5 млн гривень податків ділки умисно не заплатили.

В київських офісах організатора і в будинку, який записаний його місцем проживання, спецслужба провела обшуки. Були знайдені банківські карти, документація і печатки, які стали доказом незаконної діяльності. На всі рахунки фірм накладено арешт.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, організаторам та учасникам угоди збираються пред'явити підозру. Триває досудове розслідування, з'ясовується, хто був залучений в події.

Нагадаємо, раніше брати-близнюки з Донбасу загадково наклали на себе руки в Росії: що їх до цього підштовхнуло.

Також Знай.uа писав, що в мережу просочилися фото примарного Донецька, час тут зупинився: боляче дивитися.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що донецький прокурор ледь не убив дітей під Запоріжжям: подробиці за крок від трагедії.