Хлопець з України веде блог foris.blog про те, як він працює за кордоном. Так, днями він розповів, з якими неприємностями йому довелося зіткнутися в чужій країні.

На цей раз він опинився в Іспанії і йому повідомили, що робота буде мінімум через місяць, у нього були проблеми з багажем, який втратили, але потім знайшли. Так, він опинився за 4700 км від будинку, а в кишені у нього не більше 200 євро.

На наступний день після заселення в квартиру вони дізналися, то координатори зникли. За їх словами поїхали у Валенсію на тиждень. Однак це не всі біди, які його чекали, адже координатори обіцяли оформити іспанську страховку, рахунок в банку по польській візі.

"Через деякий час прийшов Ілля і ми дізналися ще деякі новини. У бесіді з ним ми почали підраховувати необхідні витрати на оформлення документів, як виявилося - ми повинні були заплатити 150 євро більше, ніж домовлялися з фірмою через яку ми їхали", - розповідає заробітчанин.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Вони почали дзвонити і відправляти повідомлення в харківський офіс, де їм заявляли, що заробітчани не праві і їх попереджали про всіх витратах.

"найцікавішу новину ми знову дізналися від Іллі. Весь цей час ми думали, що нам роблять іспанські документи по польській візі, так як ми повинні були працювати за командировочному листу. Але з'ясувалося, що нам збираються робити паспорт громадянина ЄС, тобто румунський паспорт - фальшивий. Ми в ступорі…", - пояснює він.

Так, хлопці залишилися практично без грошей, роботи в чужій країні і з обманом про документи.

Нагадаємо, українські заробітчани окупували вищі посади в Польщі.

Як повідомляв Знай. ua, скільки земляків назавжди перетворилися в заробітчан, нереальні цифри.

Також Знай. ua писав, що 12 нелегалів із Закарпаття попалися копам в Словаччині.