Депутати України запропонували до 2020 року збільшити виплати при народженні дитини. Так, за першу дитину пропонують давати по 100 тисяч гривень, на другу – 200, а третього і наступних – до 400.

При цьому експерти вважають, що це не призведе до демографічного вибуху, проте може призвести до збільшення народжуваності серед соціально неблагополучних сімей.

У Верховній Раді запропонували Кабміну закласти в бюджет на 2020 рік народження дитини, що закріплено в постанові №2000-П. Відразу після народження пропонується виплачувати 25% від суми (25, 50 і 100 тисяч гривень відповідно), а залишок коштів — рівними частинами видавати протягом наступних 36 місяців.

Демографи вважають, що не варто розраховувати на сплеск народжуваності. Так як ці кошти лише підтримають у складний період сім'ю, коли один чоловік працює, а другий сидить вдома з дитиною.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Підвищений посібник буде ефективно тоді, коли родина планувала другого-третього дитини, але не вистачало коштів. Але якщо сім'я хотіла двох дітей і вже має, велике посібник їх не спонукає на розширення", — говорить "Вістям" провідний науковий співробітник Інституту демографії Світлана Аксьонова.

Нагадаємо, дівчата б'ють всі рекорди народжуваності, - ось він, місто наречених.

Як повідомляв Знай. ua, в Одесі жорстоко карають за невиплату аліментів.

Також Знай. ua писав, що у Раді запропонували нову програму підтримки народжуваності.