Прес-служба ДСНС в Чернігівській області повідомила, що в Чернігові медики госпіталізували 12 дітей зі школи №7. Після обіду в харчоблоці у дітей з'явилися підозри на гепатит А.

"Це гепатит А, збудником хвороби вірусного гепатиту є ентеровірус… Він не переходить у хронічні форми, як гепатит B, гепатит С. У нього більш доброякісний перебіг, діти – у (стані, – ред.) середнього ступеня тяжкості", - розповіла Людмила Кривець, заступник гендиректора обласної дитячої лікарні, журналістам.

Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігова, повідомляє, що в даний момент в школі почали обстеження, щоб знайти, як вірус міг поширитися, і що стало причиною його появи. Однак, заняття в школі №7, де постраждали діти, не скасували. Чиновник заявив, що посилених санітарно-гігієнічних заходів, які проводять у навчальному закладі, достатньо для того, щоб діти були в безпеці.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але на цьому справа не закінчилася. Поліція відкрила кримінальну справу за ст. 325 УКУ ч. 1 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь), про це правоохоронці Чернігівській області повідомили у відділі комунікацій.

Нагадаємо, раніше на Прикарпатті отруїлися шестеро малюків: з дитячого саду - під крапельницю, деталі інциденту.

Також Знай.uа писав про масове отруєння на весіллі у Чернівецькій області: число постраждалих сягає сотні, подробиці.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що потруїли разом з пацюками: п'ятеро вінничан проклинають дезінфекторів під крапельницями.