28 жовтня українці відзначають 75-ту річницю звільнення від нацистів в ході Другої світової війни. При цьому видатного художнього фільму в радянські часи про це знято не було. За винятком кінотрилогії "Дума про Ковпака", яка принесла широку популярність Костянтину Степанкову, пишуть "Вести".

За головну роль актор отримав ряд кіно-премій союзного масштабу, але після цього він став заручником своєї ролі. До цього він грав націоналістів, німецьких офіцерів, а найяскравішою була роль Тугара Вовка в "Захарі Беркуті".

Також легендою радянського кінематографа є Леонід Биков, який прославився завдяки фільмам "В бій ідуть одні "старики" та "Ати-бати, йшли солдати…". Обидві картини принесли йому багато нагород, в тому числі перемогу в номінації "найкращий актор" на одному з фестивалів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Богдан Ступка став справжньою зіркою в Радянському Союзі, знявшись у фільмі "Білий птах з чорною міткою" Юрія Іллєнка. Його персонаж Орест Дзвонар, який воював у складі ОУН, запам'ятався найкраще за інших персонажів через гострий і злісний погляд. Звичайно в 1972 році, коли знімався фільм, цей персонаж був різко негативним, якого боялося і ненавиділо все село, включаючи дівчину, яку він любив.

У фільмографії Богдана Ступки була ще одна цікава роль – старого Івана Блінова, який не підтримує радянські війська, але і з німцями, що окупували його село, конфліктувати не хоче. Але, раптом, йому доводиться ховати у себе в будинку трьох червоноармійців, включаючи власного сина. Мова йде про фільм "Свої".

Нагадаємо, які свята відзначають в Україні і світі 28 жовтня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ломаченко стане героєм документального фільму.

Також портал Знай.uа писав, що українка підкорила Голлівуд і отримала Оскар.