В Україні для "євробляхерів" можуть прийняти законопроєкт № 2132 з новою формулою розмитнення авто. Формула передбачає, що податок на легалізацію машини на єврономерах буде дорівнювати приблизно 35% від вартості автомобіля. Інформацію поширили представники інтересів "євробляхерів", яких ознайомили з ходом переговорів у Міністерстві інфраструктури під час круглого столу.

Євробляхи

Цілком імовірно, що нову формулу уряд все ж таки схвалить, і тоді під час розмитнення авто не будуть додавати до податку коефіцієнт віку автомобіля. Така зміна в законодавстві сильно знизить ціну на легалізацію б/в авто.

Самі "євробляхери" уточнили, що передбачувана кінцева сума розмитнення складе 35% від вартості машини, з урахуванням ПДВ. У Мінфіні цю формулу поки що не схвалили і заявили, що не до кінця ясно, скільки грошей буде надходити з розмитнення до бюджету і чи достатньо цих сум.

Втім, "євробляхери" сподіваються, що законопроєкт схвалять, і тоді авто вартістю в 1000 євро можна буде розмитнити за 350 євро.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Євробляхи

Адвокат "євробляхерів" заявив, що поки ще не відомо, хто буде мати право розмитнювати авто за цією формулою. Немає інформації про те, чи можна буде розмитнювати транспортний засіб, який ввезли на територію України до 25 листопада 2018 року (тоді був прийнятий чинний закон про легалізацію машин, - ред.), за цією формулою.

Нагадаємо, раніше кожному по "евроблясі": хто з українців отримає авто даром.

Також Знай.uа писав, що "євробляхерам" йдуть на поступки: слуги народу готові закрити питання розмитнення.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у поліції розповіли, що продовжать штрафувати "євробляхерів": за що і чому.