У Державній службі статистики підбили підсумки середньої заробітної плату по Україні за вересень.

За даними служби, середній показник окладу серед українських трудящих склав 10 тис. 687 гривень, це на 150 гривень (1,4%) більше, ніж показник у серпні. Як повідомляють у відомстві, номінальна зарплата у вересні склала число у 2,6 раза більше, ніж встановлена мінімальна зарплата в Україні - 4173 гривні.

Попри зростання середнього показника зарплати, заборгованості по виплаті зарплати в Україні у вересні зросли аж на 11,5%. Станом на 1 жовтня роботодавці заборгували людям 3141,1 млн гривень.

Відомство також повідомляє, що 1970,1 млн від цієї суми - це борги працівникам економічно активних організацій, заборгованість перед ними виросла на 118,8% з 1 вересня.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також величезні заборгованості в службі зафіксували в області охорони здоров'я - 70%, освіти - 49,1%, тимчасового розміщення та організації харчування - 19,6%.

Нагадаємо, раніше тисяча гривень зараз і у 2000-х: що можна придбати на цю суму.

Також Знай.uа писав, що готуються нові зачистки, мільйони українців можуть влетіти в копієчку: що відбувається.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у Зеленського вирішили віддати зарплати чиновників простим українцям: скільки втратять нардепи у 2020-му.