Президент України Володимир Зеленський провів нараду по підготовці держбюджету-2020, в якому поставив міністру фінансів завдання скоротити витрати держбюджету на утримання чиновників на 10%. Про це повідомляється в телеграм-каналі президента.

За словами Зеленського, таким чином вдасться зекономити кошти, які можна направити на соціальні сфери. Він запевнив, що урізання зарплат не торкнеться бюджетників - вчителів і лікарів.

Раніше повідомлялося, що в бюджеті на 2020 рік передбачено 47,63 млрд грн на виплату сюбсидий, що на 10,5 млрд грн менше, ніж у 2019 році.

Про це стало відомо завдяки заяві колишнього міністра соціальної політики України Андрія Реви, який вирішив прокоментувати зміни Кабміном правил нарахування субсидій.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, українці підготували Зеленському ряд вимог.

Як повідомляв портал Знай.uа, Андрій Пальчевський з гумором оцінив Кабмін Гончарука.

Також портал Знай.ua писав, депутатка від "Слуги народу" Дарья Володіна пройшла поліграф.