Міністерство освіти і науки виступили проти введення 40-годинного робочого тижня для вчителів. Про це заявила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад під час спілкування з пресою у Маріуполі.

У відомстві таким чином відреагували на ініціативу партії Голос передбачити відповідну норму в законопроекті "Про повну загальну середню освіту".

"Сьогодні під Верховної Радою України планується акція протесту освітян. Причина – редагування партії "Голос" до законопроєкту "Про повну загальну середню освіту", яка передбачає впровадження 40-годинного робочого тижня для педагогів. Я б хотіла звернути до наших освітян і запевнити, що Міністерство категорично не підтримуватиме таких новацій", – стверджує міністерка.

Вона додала, що зараз ця правка є погано продуманою і не дає відповідей на питання, як саме будуть захищені вчителя при функціонуванні такої системи.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Наша ціль, щоб новий Закон "Про повну загальну середню освіту" створив більше можливостей та інструментів для успішної роботи вчителів, а не додатково зарегулював їхню працю", – відзначила Ганна Новосад.

Нагадаємо, старшокласники зможуть самі обирати, що вивчати у школах.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові міністр освіти Новосад поставила хрест на надіях вчителів.

Також Знай. ua писав, що Гончарук попередив українських батьків, "є 2 тижні".