Вперше світ побачив сосиски, коли м’ясник вирішив зробити ковбасу маленьких розмірів, аби її могли дозволити собі всі верстви населення. Українців часто бентежить питання, що ж входить до складу і чи є у сосисках м6ясо.

Що таке ММО і чому відходи потрапляють до складу сосисок і ковбас вищого сорту. ТСН.Тиждень вирішив заглянути під обгортки сосисок і ковбас, щоб під мікроскопом розглянути їх склад.

Він, як правило, такий: м'ясо, прянощі, харчові добавки .... ММО. Тобто м'ясо механічної обвалки. Це то, як з'ясувалося, що в Європі просто викидають на смітник або переробляють на їжу для тварин. Так чому ж нафаршировані наші сосиски?

Як виявилося, ММО - це фарш з курячих голів, кісток, шкір, лап та інших відходів, які в європейських країнах викидають, а у нас використовують для виготовлення сосисок і напівфабрикатів.
ММО - вигідно для виробника, його використання здешевлює сосиски в кілька разів. Між тим ковбасні вироби з м'яса просто по ухвали не можуть коштувати в магазинах дешевше, ніж 100 гривень за кілограм. При цьому використання ММО досить небезпечно для споживача - починаючи від харчової цінності і закінчуючи вірогідними травмами кишечника залишками кісток, які, до речі, були виявлені при дослідженні всіх куплених в магазинах сортах сосисок.
ММО тоннами завозять з європейських країн - там такого не їдять, а утилізувати дорого.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще
Використовувати таку сировину в Україні дозволено, так як сооветствие продукту ДСТУ, як виявилося, на совісті виробника і не є обов'язковим.

Сосиски

Згодом сосиски почали готувати в усіх м'ясних павільйонах для задоволення потреб царів, купців і простих людей. А з приходом крупної промисловості сосиски стали присутніми у всіх продуктових магазинах. Рецепт у всі часи видозмінювався до появи продукту вищої якості.

Нагадаємо, українці благають чиновників заборонити популярний продукт, яким годують дітей: у Європі викидають на смітник.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Угорщині автобус з українцями перекинувся і вилетів у кювет: фото з місця аварії.

Також "Знай.uа" писав, улюблений курорт українців стане недосяжним: скільки доведеться викласти за відпочинок вже у 2020 році.