В Україні відзначають зростання заробітної плати. Про це повідомляється в даних Держслужби. Так, у вересні середній працівник отримав в порівнянні з серпнем на 150 гривень більше, передає Politeka.

В порівнянні з вереснем 2018 року середня зарплата за рік зросла на 18,2%. Повідомляється, що інфляція за цей час 7,5%, тобто темпи приросту зарплат вище майже в 2,5 рази в порівнянні із зростанням цін.

"Конкурентом майже для всіх українських компаній стали не тільки інші компанії України, але і країн ЄС, фінансові та технічні можливості яких набагато вище, ніж у наших. Тому український бізнес змушений підвищувати зарплати щоб утримати кадри від трудової міграції. Плюс загальний ріст економіки, "відігравання" зарплатами девальвації гривні і високої інфляції в 2014-15 роках Очікую, що до кінця 2019 року середня зарплата може досягти 12 тис. грн", — пояснює експерт Іван Нікітченко.

Рейтинг "грошових" регіонів очолив Київ з рівнем середньої зарплати у 15626 гривень. За рік підвищення заробітків у столиці теж нижче середньостатистичних 18,2%, всього 14,8%. При цьому тут платять найманому працівникові майже в 1,5 рази (на 46,2%) більше, ніж в середньому по країні.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також відносно високі зарплати платять в Донецькій (11907 грн), Київської (11166 грн) і Дніпропетровській (11078) областях. Найменше українцям платять в Чернівецькій області – 8338 грн, або 78% від середнього по країні, Херсонської – 8352 грн (78,2%) та Тернопільській – 8441 (79%).

Нагадаємо, українців порадували значним підвищенням зарплати.

Як повідомляв Знай. ua, економіст розклав по поличках держбюджету України 2020 року.

Також Знай. ua писав, що Україну заполонили фальшиві гривні.