В Україні вже з 1 листопада набудуть чинності нові державні послуги і трохи зміняться тарифи на комуналку. Так, "слуги народу" підготували багато сюрпризів. Пропонуємо разом розібратися, що ж буде в країні по-новому з приходом останнього місяця осені.

В першу чергу, в Україні подорожчає газ для промисловості, а от НБУ прибирає ліміт на купівлю іноземних валют і дорогоцінних металів. Водіїв можуть почати штрафувати за перевезення дітей без автокрісла і дозволять пред'являти поліції "права в смартфоні".

газ
газ

Ціни на газ

У листопаді "Нафтогаз" підвищить ціни на природний газ для промислових підприємств. Вартість блакитного палива складе 5 861-6 463 грн/тис куб. м (без ПДВ і витрат на транспортування).

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

долар
долар

Зняття ліміту на купівлю валюти

З 5 листопада Нацбанк скасує обмеження на купівлю валюти та банківських металів. До цього діяв ліміт до 150 тис гривень на день.

працівники митниці
працівники митниці

Нова митниця

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що з листопада в Україні запустять нову митну службу. При цьому більшість співробітників з нинішньої митниці, а це сотні людей, будуе звільнено.

Е-квиток в Києві

З 1 листопада в Києві повинні були запустити систему єдиного електронного квитка та скасувати жетони в метро і паперові квитки в наземному транспорті. Однак потім дату впровадження е-квитка вирішили перенести.

смартфони
смартфони

Водійські права в смартфоні

З листопада українські водії зможуть за бажанням мати водійські права і техпаспорт в смартфоні і не возити з собою пластикові оригінали.

IBAN

З 1 листопада у зв'язку з введенням міжнародного стандарту номера банківського рахунку IBAN діятимуть тільки нові рахунки для сплати податків. Комбінацію з коду МФО банку та номера розрахункового рахунку змінять на формат, який складається з 29 символів.

продаж цигарок
продаж цигарок

Подорожчання сигарет

У листопаді вартість пачки сигарет може подорожчати на 7 грн. Принаймні про це заявили в асоціації "Укртютюн ".

Запуск КПВВ Каланчак

Відомо, що 10 листопада розпочнеться тестова експлуатація КПВВ Каланчак на адмінкордоні з Кримом. Очікується, що 15 листопада цей пункт відвідає президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, під Вінницею озвірілий слуга народу розправився з рибалками лопатою: деталі скандалу.

Як повідомляв Знай.uа Яременко вибачився за повію і неподобство в Раді.

Знай.uа писав, Зеленський розповів, як закінчить війну на Донбасі і принесе мир в Україні.