Цього року по всій планеті спостерігаються аномально високі температури. Зараз в Україні похолодало, однак зима 2019-2020 років буде значно теплішою, ніж раніше.

Про це розповіла завідувачка відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

"Зима в цьому році буде такою ж теплою, як і попередні зими. Ці тенденції, які у нас були вже протягом останніх п'яти років, вона збережеться", — сказала Балабух.

зима
зима

Також синоптик додала, що взимку, як і восени, українцям слід готуватися до різких перепадів температур, зокрема, будуть морози до -10, а в деякі дні і до -20 градусів. Віра Балабух повідомила, що похолодання будуть короткочасними, а більша частина зими буде радувати теплими днями.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення
Показати ще

Віра Балабух заявила, що прогрівання Арктики призведе до того, що теплі повітряні маси будуть витісняти більш холодні потоки на південь, що призведе до більш приватним різким похолоданням. Водночас в арктичному регіоні частіше будуть спостерігатися теплі дні. Такі зміни клімату призведуть до досить нестійкої погоди.

Зима
Зима

Зазначимо, що на початку листопада в Україні ще спостерігатиметься аномально тепла погода, хоча "літнього тепла" очікувати вже не варто.

"Температура до 0 градусів і нижче буде спостерігатись і на початку листопада. Потім температура знову підвищиться, і в нас буде знову аномально тепло", - зазначила Балабух.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфаркти, інсульти й не тільки: які хвороби в Україні лікуватимуть безкоштовно.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.