З'явилася інформація, що українцям переглянуть мінімальну пенсію вже в новому бюджетному році, коли почнуть працювати нові параметри бюджету на 2020 рік. Простих громадян дуже хвилює питання, як зміняться виплати.

Про це пишуть українські ЗМІ, з посиланням на дані Кабміну.

Пенсіонерка
Пенсіонерка

Відомо, що в Україні заплановано три етапи підвищення пенсій – в січні (військовим), а також в липні та грудні. Вже у 2020 році "мінімалка", яка дорівнює розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, зросте на 8% - з 1638 до 1769 гривень (131 гривня).

Пенсіонери
Пенсіонери

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У березні майбутнього року запланована індексація. Вона стане можливою у тому випадку, якщо влада проведе реформу прожиткового мінімуму, відв'язавши його від багатьох виплат. Це допоможе прожитковому мінімуму стати "реалістичним".

Нововведення може бути закріплено вже у листопаді, коли парламентарі голосуватимуть за "бюджет 2020" у другому читанні. Зі слів депутата від "Слуги народу", голови комітету з питань соціальної політики Галини Третьякової, березневе підвищення пенсії може відбутися на рівні 12-13%. Проект державного бюджету на 2020 рік включає витрати на виплату пенсій і покриття дефіциту ПФУ в розмірі 172,6 млрд гривень.

Нагадаємо, субсидії в опалювальний сезон: як зміняться цифри в платіжках за комуналку.

Як повідомляв Знай.uа засідання Кабміну в Маріуполі: кому виділять 300 мільйонів, а кого звільнять.

Знай.uа писав, як змінилися пенсії та субсидії: всі виплати українцям показали в цифрах.