Міністерство охорони здоров'я України продовжує дивувати громадян новими послугами. Так, з'явилася інформація, що незабаром українці, після сформованої мережі телемедицини, зможуть отримати консультацію фахівця онлайн.

Як би радісно не звучали обіцянки, поки впровадження телеконсультацій досі знаходиться на довгій стадії розробки. Про це стало відомо завдяки заяві міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, яку вона озвучила в одному з нещодавніх інтерв'ю.

Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

В Україні формується мережа телемедицини, завдяки якій пацієнти навіть у найвіддаленішому селі зможуть отримати консультацію лікаря. Однак поки впровадження телеконсультацій майбутнього досі знаходиться на довгій стадії розробки.

Поліклініка
Поліклініка

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За словами міністра, в деяких лікарнях медики вже консультують пацієнтів онлайн, але це не телемедицина в справжньому розумінні цього процесу. Вона зазначила, що звернення пацієнтів до лікарів за допомогою телемедицини стане наступним кроком.

"В цьому напрямку найбільше зусиль доклала Одеська область. Зараз це більше працює у віддалених амбулаторіях, де сімейний лікар потребує допомоги і порад колег", — сказала чиновник.

Нагадаємо, ліків вистачить не всім: Скалецька попередила про страшну хворобу, яка "накриває" України.

Як повідомляв Знай.uа змушують ходити голими і "під себе": що приховують українські психлікарні, фото.

Знай.uа писав, Шнайдер показав сумну арифметику українського пенсіонера: "А до цього всього ще і їсти треба".