Вже незабаром 22 пацієнти, які потребують проведення трансплантації нирки та кісткового мозку, поїдуть на лікування за кордон. Про таке на власній Facebook-сторінці повідомила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

Як відзначається, вже скоро українці, яким потрібна трансплантація органів, поїдуть лікуватися за кордон.

"Найближчим часом ще 22 пацієнти, які потребують проведення трансплантації нирки та кісткового мозку і перебуваюсь на відповідному обліку, поїдуть на лікування за кордон. На ці потреби виділено 19 мільйонів гривень. Половина коштів – це кошти програми "Лікування громадян України за кордоном", друга половина – це залишки коштів, які знаходяться на рахунках закордонних клінік", - пише Скалецька.

Скалецька

Також, як додала міністр в Україні варто будувати систему трансплантації, а не відправляти українців за кордон.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми не закрили потребу і, на жаль, навряд чи наступного року закриємо… Я це щиро визнаю. Саме тому в Україні потрібно будувати власну систему трансплантації. За державні кошти, які витрачаються на лікування за кордоном, можна пролікувати значно більшу кількість українців, якщо це робити тут – в Україні. І на багато ближче до дому і близьких…", - підкреслила міністр.

Найближчим часом ще 22 пацієнти, які потребують проведення трансплантації нирки та кісткового мозку і перебуваюсь на...

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Maandag 28 oktober 2019

Нагадаємо, раніше Скалецька розповіла про перемогу МОЗ

Як повідомляв портал "Знай.ua", Скалецька взялася за Національний інститут раку

Також "Знай.ua" писав, що у мережі з'явилася інформація про те, скільки заробили у вересні керівники МОЗ