Міністр охорони здоров'я України провело аудит у Національному інституті раку. За повідомлення міністерства, під час аудиту було виявлено помилки та численні порушення.

Відповідний допис з'явився на офіційній сторінці МОЗ у соціальній мережі Facebook.

"Відповідно до Наказу МОЗ України від 20.09.2019 № 100-Адм перевіряли роботу Інституту, в період з 1 січня по 20 вересня 2019 р., Управлінням внутрішнього аудиту МОЗ України під керівництвом міністра - Зоряни Скалецької", - йдеться у дописі.

Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

У повідомленні також додали, що відповідальні особи, через яких були виявлені порушення, будуть притягнуті до відповідальності. Висновки аудиту були спрямовані до правоохоронних органів України.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"За результатами аудиту МОЗ України надало свої рекомендації Національному інституту раку для негайного вирішення всіх проблемних питань. В тому числі, рекомендації керівництву Інституту, щоб притягнути до відповідальності осіб, з вини яких допущені порушення. Міністерство направило до правоохоронних органів матеріали отримані за результатом аудиту та сподівається на справедливе слідство", - додали у міністерстві.

За результатами внутрішнього аудиту в Національному інституті раку виявлені численні порушення. Відповідно до Наказу...

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Vrijdag 25 oktober 2019

Національний інститут раку у свою чергу наразі публічно не коментував заяви міністерства. Зазначимо, що ще 16 серпня Національна поліція повідомила про обшуки в приміщеннях Національного інституту раку. За даними поліцейських, медики установи отримали хабарі від громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від підприємств – за перемогу в конкурсних торгах.

Нагадаємо, керівниця МОЗ Зоряна Скалецька терміново звернулася до українок: "Не варто боятися цього".

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко попередив Зеленського про фатальну помилку: "Став заручником цієї...".

Також портал Знай.uа писав, що Скалецька показала велику перемогу МОЗ: подружилися з бізнесом, "будемо разом".