1 листопада, п'ятниця в прес-службі КМДА з'явилася інформація про те, що 40 житлових будинків в Києві можуть залишитися без централізованого опалення.

Це може статися через те, що ТОВ "Водоканал-Сервіс", яке постачає гарячу воду і опалення в 40 житлових будинків, керованих ЖБК та ОСББ, заборгувало комунальному підприємству "Київтеплоенерго" близько 16 млн гривень, як повідомляє КМДА.

Опалення в квартирі

Якщо "Водоканал-Сервіс" не виплатить борги або не укладе з "Київтеплоенерго" договір реструктуризації, то мешканці будинків, яким "Водоканал-Сервіс" постачав послуги, можуть залишитися без тепла. Міськадміністрація Києва рекомендує головам ОСББ та ЖБК укласти колективний договір безпосередньо з "Київтеплоенерго", якщо "Водоканал-Сервіс" не виконає свої зобов'язання.

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА, прокоментував цю ситуацію: "Не проведена інформаційна робота з людьми, не врегульоване питання боргу, а представники ОСББ та ЖБК не мають інформації про структуру цього боргу, який збільшується з кожним роком. Сьогодні будь-яка компанія, що взяла на себе зобов’язання".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Опалення в квартирі

Пантелеєв додав, що КМДА: "Ініціювали зустріч із представниками "Водоканал-Сервіс", правліннями ОСББ та ЖБК і запропонували можливі в межах чинного законодавства варіанти виходу з цієї ситуації".

Таким чином, можна буде вберегти мешканців будинків від ризику залишитися взимку без тепла в житлових приміщеннях.

Нагадаємо, раніше ціни на газ зростуть вже в листопаді: на скільки збільшаться платіжки за комуналку в опалювальний сезон.

Також Знай.uа писав, що в Одесі включили опалення, але пощастило не усім: кому доведеться тремтіти під холодними батареями.

Ще Портал Знай.uа повідомляв як передати показання лічильників: секрети економії і корисні сервіси.