У понеділок, 4 листопада, у Києві запланована акція протесту проти ухвалення законів щодо фізичних осіб-підприємців. За словами організаторів акції, прийняті закони ліквідовують спрощену систему оподаткування, можуть призвести до закриття дрібних підприємств.

Про це повідомив відомий український журналіст та політичний експерт Юрій Романенко на особистих сторінках у соціальних мережах.

"Друзі, завтра на 11-00 підтягуюся на акцію протестів ФОПів на Банковій під офісом президента. Підтягуйтеся. Як не за*бем, то залоскочемо", - йдеться в дописі Романка.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський вже підписав закони №128-IX і № 129-IX. У законах йдеться про введення у сферу торгівлі та послуг програмних реєстраторів розрахункових операцій (PPO), електронних чеків і кешбеку покупцям за незаконно виданий чек. Таким чином, український малий і середній бізнес має працювати по-іншому.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зокрема, усі ФОП повинні вести касові апарати, обов'язковий кешбек та обов'язково вести облік товару. Окрім цього, також приберуть "спрощенку" (єдиний податок) у компаній, які надають послуги телефонного зв'язку, у тому числі мобільного (у тому числі, обслуговування мереж зв'язку). Ліміти для 1, 2 і 3 груп також пропонується підвищити до 1 млн (зараз 0,3 млн), 5 млн (зараз - 1,5 млн) і 10 млн грн (зараз - 5 млн) відповідно.

Нагадаємо, Милованов назвав, де найвищі зарплати в Україні: і це не в Києві.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що Фінляндія пообіцяла "почистити" Донбас від мін: виділила щонайменше 15 мільйонів.