У Херсоні початок опалювального сезону відклали до 8 листопада, але деякі жителі міста намагаються опалюватися самостійно. У селищі Кіндійка в одному з приватних будинків стався нещасний випадок.

41-річний житель селища вирішив перевірити роботу водогрійного котла і розігрів пристрій до максимальної допустимої температури, повідомляє портал Типовий Херсон.

Котел виявився зламаним. Прямо під час роботи, коли вода в ньому розігрілася до дуже високої температури, пристрій прорвало, і з нього прямо на чоловіка, що стояв поруч, бризнув потік гарячої води і пари. Чоловік отримав опіки 1/3 шкіри, найбільше постраждали ноги.

Джерело зазначає, що водогрійний котел - не найстрашніше з пристроїв, якими користуються люди в опалювальний сезон. Значно більше небезпеки можуть нести звичайні і всім знайомі твердопаливні печі. Люди не перевіряють димар на наявність тріщин і не прочищають його. Після розпалювання печі чадний газ не виходить з пристрою, а просочується в будинок, бо димар пошкоджений або забитий. Отруєння чадним газом може стати причиною загибелі.

Отапливание приміщення з допомогою печі

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При поводженні з будь-якими пристроями, які можуть опалювати приміщення, необхідно дотримуватися правил безпеки і точно знати, як правильно користуватися пристроєм.

Нагадаємо, раніше десятки будинків у Києві ризикують залишитися без опалення: у КМДА назвали причини.

Також Знай.uа писав, що листопад, а опалення не видно: в мережі українці висміяли ситуацію з відсутністю тепла в будинках.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні підвищаться тарифи на опалення: скільки доведеться викласти кожному.