У травні 2019 року експрезидент України Петро Порошенко підписав указ про те, щоб ввести в Україні систему мобільного зв'язку 5G у 2020 році. У ЗМІ з'явилася інформація, що тестувати 5G в Україні готові до кінця 2019 року, і до 2020 року вже можливий запуск системи.

Система 5G

Займатися тестуванням на території країни буде шведський виробник телекомунікаційного устаткування і один з провідних українських операторів стільникового зв'язку. Поки що невідомо, яким буде точний графік тестового режиму, але запуск його планують провести 1 грудня 2019 року. Повідомляється, що для експерименту з 5G вибрали 6 українських міст: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одесу та Черкаси.

"Ми надаємо користувачам можливість зазирнути в майбутнє і відчути всі переваги розвитку технологій в своїх руках", - розповіли представники шведської компанії.

Інтернет - важлива частина життя

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації вже вжила заходів, щоб виключити можливість шкідливого впливу на людей, домашніх тварин і майно під час проведення експерименту. Це стандартні запобіжні заходи під час подібних тестів.

Нагадаємо, раніше USSD запити оператора Vodafone Україна: що слід про них знати.

Також Знай.uа писав про порівняння тарифів 3G, 4G в Україні, послугами якого оператора користуватися.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що уряд Зеленського і мобільні оператори підписали важливий документ: до чого підготуватися українцям.