Українцям рекомнендують не говорити "так" при відповіді на телефон з незнайомого номера, щоб шахраї не змогли зробити цифровий зліпок вашого голосу.
Про це повідомляє видання "Аргументи і факти". Слово "так" на пряме питання незнайомця може спровокувати подальші шахрайські дії щодо особи.

мобільний зв'язок
мобільний зв'язок
Мобільний зв’язок

У зв’язку із тим, що банки почали надавати послуги без особистої присутності клієнта, шахраї масово активізувались і почали збирати "відбитки" голосів різних людей. У подальшому зловмисники використовують зібрані голоси для злому чужих даних за допомогою функції аутентифікації по голосу.

телефонні шахраї
телефонні шахраї
Телефонні шахраї

"Якщо у зловмисників буде зліпок голосів жертви, що складається з декількох ключових фраз, - "так", "я підтверджую" і інше, це може дати йому додаткові можливості домогтися свого. Оформити кредит вони навряд чи зможуть, але от підтвердити переказ грошових коштів у них може вийти", – зазначив директор зі стратегічних комунікацій Infosecurity Softline Company Олександр Дворянський.

З метою уникнення таких випадків, експерти порадили привчити себе використовувати хрестоматійне і ксасичне слово "алло". Також варто розповісти рідним і близьким людям, аби вони також не потрапили "на гачок" і не стали жертвами шахраїв.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще