Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що розведення військ у селі Петрівське на Донеччині завершить виконання умов для проведення саміту "нормандської четвірки". Про це він заявив на брифінгу з головою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу в понеділок.

Відомо, що українська сторона повинна була почати розведення сил у Петрівському 4 листопада, але все пішло не за планом через обстріли бойовиків.

Вадим Пристайко

"Ви знаєте, що за нашими оцінками розведення повинно було початися як раз сьогодні. Але кілька днів тому були обстріли в зоні розведення. Не просто в районі десь там, а в конкретній зоні розведення, що було зафіксовано також місією ОБСЄ. Тому ми були змушені перенести це розведення на той період, коли буде досягнуто 7-денний період тиші. Ми будемо готові до наступного етапу розведення. Цим розведенням ми завершимо всі передумови для зустрічі "нормандської четвірки", - сказав Пристайко.

Глава МЗС також додав, що президенти України, Франції і Німеччини вже готові зустрітися в нормандському форматі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Ми розраховуємо, що РФ на цей раз все ж знайде час для того, щоб чотири лідери зустрілися. Наші німецькі та французькі колеги вже готові до цієї зустрічі. Очевидно, що президент Зеленський теж готовий до цієї зустрічі", - підкреслив він.

Зустріч Вадима Пристайко з главою МЗС Естонії: спільна пресконференція YouTube: https://youtu.be/zppJiiOzZRM

Geplaatst door 5 канал op Maandag 4 november 2019

Нагадаємо, що на Донеччині ліквідували терористів "Деса" і "Свята".

Як повідомляв портал Знай.uа, ВМС ЗС України успішно провели запуск ракет з ракетно-зенітного комплексу С-125.

Також портал Знай.uа писав, що заяви окупантів про наміри почати процес розведення сил на ділянці №3 є черговою провокацією.