Вадим Пристайко, міністр закордонних справ України, повідомив, що в Україні можливе введення концепції подвійного громадянства.

За словами Пристайко, в дипломатичному відомстві зараз займаються розробкою концепції, яка передбачає можливість легалізації подвійного громадянства. Пристайко також додав, що різні відомства обговорюють в даний момент залучення до процесу розробки парламентаріїв. Пристайко додав, що в дискусії вже беруть участь співробітники Міграційної служби, Держприкордонслужби і СБУ.

Вадим Пристайко

"Я б сказав, що відбувається напрацювання, запропоновано декілька концепцій. Вони іноді складні, іноді цікаві, наприклад, вихід на подвійне громадянство у двосторонніх відносинах з країною. Тобто це буде визнаватися тими країнами, які готові до цього віч-на-віч із нами, на двосторонній основі", - розповів Пристайко.

Пристайко також повідомив, що розглядають варіант того, щоб більш широко залучати українців, які живуть за кордоном. Зокрема, Україна буде брати до уваги документ закордонного українця.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Український паспорт

Пристайко зазначив, що: "Я думаю, що далі ми будемо залучати більше депутатський корпус, щоб він став частиною процесу, тобто передати вже наші напрацювання далі до депутатів".

Нагадаємо, раніше посли НАТО прибудуть в Україну: оприлюднили програму візиту генсека альянсу Столтенберга.

Також Знай.uа писав, що мовний закон чекає жорстка перевірка: делегація Венеціанської комісії прибула в Україну.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що суд відпустив скандального генерала Щеголєва, який розганяв Майдан: надумав лікуватися закордоном.