Відомо, що делегація Венеціанської комісії прибула в Україну. Вона вивчить впровадження закону про мову. Про це повідомляють на сайті МЗС.

Напередодні з делегацією зустрівся заступник глави МЗС Василь Боднар. Він нагадав, що закон розробляли у відповідності з Конституцією України, з урахуванням досвіду інших країн, а також у зв'язку з висновками і рекомендаціями Венеціанської комісії.

До того ж, заступник підкреслив, що закон про державну мову розширює можливість для національних меншин грати більш важливу роль в українському суспільстві.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

За підсумками візиту фахівці підготують висновок щодо імплементації закону про мову, який комісія зобов'язана прийняти на своєму пленарному засіданні в грудні 2019 року.

Також Боднар сказав, що порядок використання мов корінних народів і національних меншин в Україні визначатиме новий закон про нацменшини, який повинні подати до Верховної Ради України.

Нагадаємо, що погоджувальної ради з лідерами фракцій ухвалила рішення заслухати у Верховній Раді міністра оборони Андрія Загороднюка і главу міністерства закордонних справ Вадима Пристайка.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський запропонував ініціативу про введення мораторію на перевірки фізичних осіб – підприємців усіх категорій. Перевірки будуть зупинені для всіх, крім "групи ризику" строком на два роки.

Також портал Знай.ua писав, що Кабмін розробляє кілька підходів до того, як запровадити подвійне громадянство в Україні. При цьому Міністерство закордонних справ вже займається створенням єдиної концепції.