У п'ятницю, 25 жовтня Шевченківський суд Києва змінив запобіжний захід обвинуваченому у злочинах на Майдані Олександру Щеголєву. Тепер замість цілодобового домашнього арешту генерала відпустили під особисте зобов'язання.

Цю інформацію повідомляє "Успішна варта".

У повідомленні йдеться, що рішення суддів пов'язане з клопотанням адвокатів Щеголєва. Раніше вони заявляли, що генерал має намір пройти курс лікування за кордоном.

Олександр Щеголєв
Олександр Щеголєв
Олександр Щеголєв

Відомо, що генерал Олександр Щеголєв відбував покарання близько 4 років. Його звинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню мирних мітингів і демонстрацій, також інкримінують перевищення службових повноважень під час подій лютого 2014 року на Майдані.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Олександр Щеголєв
Олександр Щеголєв
Олександр Щеголєв

26 червня Шевченківський суд Києва підтримав клопотання адвоката Рибіна про зміну запобіжного заходу Щеголєву з утримання під вартою на домашній арешт. Це стало можливим завдяки рішенню Конституційного Суду України визнати неконституційним положення ч. 5 ст. 176 («Загальні положення про запобіжні заходи») КПК України. Згідно з яким у відношенні підозрюваних за статтями про тероризм, злочини проти основ національної безпеки України, перешкоджання діяльності Збройних сил можна обрати більш м'який запобіжний захід, крім утримання під вартою.

Нагадаємо, Пристайко пригрозив українцям повною мобілізацією і здерти три шкури, якщо не буде виконана формула Штайнмайера.

Як повідомляв портал Знай.ua, ″Слуги народу″ здивували заявою про формулу Штайнмайера.

Також Знай.uа писав, Порошенко розповів, чим небезпечна "формула Штайнмайера".