Вадим Пристайко, міністр закордонних справ України, заявив, що затвердженням "формули Штайнмаєра" займався попередній уряд, але втілювати його в життя буде поточний. Це Пристайко повідомив ЗМІ після засідання комітету з закордонних справ Європарламенту у Люксембурзі.

Пристайко зазначив у коментарях журналістам, щорозробкою і прийняттям "формули Штайнмаєра" займався попередній уряд.

Вадим Пристайко

"Ми просто, на відміну від попереднього уряду, виконуємо те, на що Україна вже погодилася. Це болючий компроміс, ми знаємо і чуємо кожне слово, сказане проти цього, але разом із тим ми все ж таки сподіваємося, що можна піти цим шляхом, не заходячи далеко так, щоб не зашкодити нашому суверенітету, територіальній цілісності більше, ніж вже зараз є", - зазначив міністр.

Пристайко вважає, що за допомогою "формули Штайнмаєра" можна буде закінчити збройний конфлікт "шляхом до миру", замість того, щоб, за словами Пристайко, організовувати повну мобілізацію.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Вадим Пристайко

Пристайко зазначив, якщо народ і депутати хочуть мобілізації, то необхідно розуміти, що "ми забираємо третину нашого бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це в мобілізацію нашої армії і намагаємося захистити себе без мирного процесу".

Міністр закордонних справ зазначив, що це - вибір українського народу, який буде враховуватися. Однак, за словами Пристайко, уряд несе зобов'язання розглядати всі наявні вирішення проблеми, обирати та пропонувати людям ті, які можуть показати кращі результати у поточній ситуації.

Нагадаємо, раніше Пристайко розповів, чим насправді займається головний помічник Зеленського: "В критичні моменти...".

Також Знай.uа писав, що Порошенко розповів про небезпеку "формули Штайнмаєра": "Її визначальними елементами повинні бути...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що розмова Зеленського та Трампа принесла Україні серйозні наслідки, Пристайко вказав деталі: "Напруга відчувається".