Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС та міжнародне товариство повинні продовжувати підтримувати реформи й територіальну цілісність України. Однак вона додала, що хоче почути про стан проведення реформ.

Про це вона сказала перед початком засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок, 14 жовтня, у Люксембурзі, передає "Укрінформ".

"Важливо, що ми сьогодні приймаємо міністра закордонних справ України. Сьогодні важливо підтримувати увагу Євросоюзу і міжнародного співтовариства до цього", – заявила Могеріні.

Федеріка Могеріні зауважила, що міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повинен прозвітувати про перебіг реформ, які проводить новий український уряд. Важливо, що у Брюсселі ключовою темою засідання комітету буде ситуація на сході держави в контексті агресії РФ та зусиль української сторони з реалізації мінських угод.

Популярні новини зараз
Доплата у розмірі ще однієї пенсії: кому з пенсіонерів дуже пощастить Нові суми у платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80% "Росія хоче знищити Київ...": відомий астролог стривожив прогнозом для України на квітень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім
Показати ще

Зазначимо, що 14 жовтня глава МЗС Вадим Пристайко здійснить робочі візити до Люксембургу та Брюсселя, де візьме участь у засіданні Ради ЄС у закордонних справах "Групи друзів України в ЄС" та у засіданні комітету Європарламенту у закордонних справах. У рамках візиту Пристайко також проведе низку двосторонніх зустрічей.

Нагадаємо, Пристайко розповів, чим насправді займається головний помічник Зеленського: "У критичні моменти...".

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський після прес-марафону попередив Зеленського: "Більше цього робити не потрібно", відео.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський терміново звернувся до українців напередодні Дня Захисника, відчуває недобре: "Ніколи цього не допущу".