Очікується, що синоптична зима прийде в Україну 12 грудня. При цьому до кінця цього місяця ще буде досить тепло за винятком періоду з 17 по 23 листопада. Про це заявив народний синоптик Леонід Горбань, передають "Факти".

"Стійка зима, за моїми даними, розпочнеться 12 грудня. Перші чотири дні грудня буде мінусова температура, потім п'ять днів плюсова – до +4 градусів. А з 12 грудня і до кінця місяця – одні "мінуси", - повідомив експерт.

Горбань також зазначив, що морози будуть слабкі, максимум -12 градусів. І тільки 24-25 грудня температура опуститься до -13 -15 градусів.

Зима в Україні, Радіо Свобода

"Наступні місяці також будуть холодними – весь морозний січень, а лютий буде навіть холодніший за січень. Морози сягатимуть -19 -20 градусів. Очікуються також рясні снігопади. Великих періодів відлиги не передбачається. Практично вся зима буде дуже сніжною", – розповів він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу синоптик Володимир Деркач каже, що перші морози українці побачать вже на початку листопада.

снігопад

"Зима почнеться по-зимовому — частими опадами у першій декаді грудня. Десь з середини першої десятиденки грудня настане відлига. Температура буде плюсовою. Друга декада грудня буде відрізнятися нетипово теплою погодою, іноді з невеликими опадами. Тільки у свято Миколая трохи похолоднішає. Спочатку прийдуть нічні морози, а потім і денні, можливі невеликі опади. Це похолодання протримається до кінця року", – вважає Деркач.

Нагадаємо, що на Україну чекають досить теплі листопад і грудень, а мінусова температура повітря прогнозується рідко.

Як повідомляв портал Знай.uа, найсильніші магнітні бурі очікуються в кінці листопада.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні зима 2019-2020 років буде переважно теплою.